16/3/13


Σήμερα η πόλη αντιδρά στο "χάος" που φαίνεται σαν να κοιμάται... Το χαμόγελο αντικαθιστά την κατήφεια και την ...οργή, σε μια απενεχοποιημένη ανάγκη για χαρούμενες διαδρομές κεφιού, γέλιου και γευστικών απολαύσεων ! Καλή διασκέδαση !  by koko





Καπέλα Σιξτίνα: 530 χρόνια ... παπικής ιστορίας.
Γνωρίστε το περίφημο παρεκκλήσι με τις ασύλληπτες τοιχογραφίες του Μιχαήλ  Άγγελου όπου εκλέγεται κάθε φορά ο νέος Πάπας. 
Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/288663/kapela-sistina-530-hronia-papikis-istorias#ixzz2NhaxPjaN
3D περιήγηση : http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html



                                                                          

Κοίμισε λίγο ακόμα την συνείδησή σου μπορείς ...

... Κι όσο καλός ... "συνεργάσιμος", φιλήσυχος 
και νοικοκυραίος θες να παραμείνεις, 
θα σε βάλουν κι εσένα στην μηχανή του κιμά... 

Πηγή:




15/3/13

Καρναβάλι! 
Η καλή διάθεση, το χαμόγελο και η χαρά βοηθούν να ξεφύγουμε από τον καταθλιπτικό στρόβιλο και την άμορφη ομίχλη των τελευταίων μηνών. 


Αφήνουμε κατά μέρος τον
"πολιτικό καρνάβαλο" με τις ποικίλες, παλιομοδίτικες μάσκες του, άλλωστε είναι... συνηθισμένος. Ας δώσουμε χρώμα, νότες, τραγούδι και χορό στη ζωή μας, ας μεταμορφώσουμε την φαντασία μας σε χαρούμενες εικόνες κι ας διασκεδάσουμε !  Κατερίνα Κ.



     Καλή Αποκριά! 
                                    

14/3/13

" Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα"... 

Ένα καταπληκτικό άρθρο : του Στέλιου Κούλογλου, 
" Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα"... 
Όπου τα τελευταία νέα για την κυβέρνηση δεν είναι και τόσο ευχάριστα... 
Οι μαυρογιαλούροι εξακολοθούν να κυβερνούν σαν να μην έχει χρεοκοπήσει η χώρα, σαν να  μην έχει συμβεί τίποτα. 

Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα ύψους 4,5 δισ. για να βγούν οι στόχοι. Οι κυβερνώντες και διοικούντες συμπεριφέρονται ως συμμορία που ξέρει ότι τελειώνει ο χρόνος και κοιτάει να αρπάξει ότι μπορεί, αδιαφορώντας για το τι λέει ο κόσμος.Οι πιο διορατικοί την κάνουν με πλάγια πηδηματάκια...
 Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα 


Μέσ' από πληκτικές ανοησίες και διανθισμένες αηδίες, από κάποιους κήνσορες του πολιτικού κατεστημένου, όλοι έχομε αντιληφθεί ότι η σωτηρία της πατρίδας πλέον είναι δυσδιάκριτη.
Οι στόχοι τους αιωρούνται κι ο εμπαιγμός τους πια έγινε συνήθεια.
Μην αφήσουμε να πέσει "σιωπή" στις ωδίνες πίκρας κι αγανάκτησης, απέναντι σ' αυτούς που θέλουν να πνίξουν την ηχώ της φωνής μας !
Προωθημένες απόψεις που έχουν ως προαπαιτούμενο τον αφανισμό της χώρας κι αποπνέουν μια δυσωδία ευτελούς οικονομισμού, από πολιτικές ύαινες, δεν θα τις αποδεχτούμε. Ας μεταμορφώσουμε την δυσαρέσκεια σε ψυχική δύναμη, για να μην υπάρχει σιωπή!  by koko

13/3/13


"Οι ρίζες του Δέντρου της ζωής & της Γνώσης βρίσκονται στη Γη της Ελλάδας" Jean Brun (Γάλλος φιλόσοφος)  

"Εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα θα ήμασταν ακόμα βάρβαροι και ειδωλολάτρες" δήλωσε ο κ. Ταγιάνι, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να μην χάσει τα εργαλεία της για την ανάπτυξη. Απευθυνόμενος στο κοινό συνεδρίου για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, αλλά και στους Έλληνες εν γένει. Ο κ. Ταγιάνι είπε επίσης, ότι μισό δισεκατομμύριο Ευρωπαίοι οφείλουμε την ύπαρξη μας  στην Ελλάδα κι αναφώνησε, ο Ευρωπαίος επίτροπος:"Ζήτω η Ελλάς" (Πηγή: http://www.triklopodia.gr)





Σκεφτείτε πόσοι πιστεύουν, πόσοι θαυμάζουν, πόσοι είναι λάτρεις της Ελλάδας, τη μητέρα της δημοκρατίας και του πολιτισμού! Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτό το αισιόδοξο μήνυμα, ας νοιώσουμε ψυχική ευρυχωρία κι ας εκμεταλλευτούμε κάθε επιμορφωτική ευκαιρία, όσο κι αν ματώνουν οι αντοχές μας.
by koko

12/3/13


"Σημάδι του Άρχοντα δεν είναι η δύναμη αλλά το Ήθος"  Σωκράτης

Το φως της ελπίδας αδύναμο πλέον στο χέρσο παρόν, αλλά κι ο σπόρος της δημιουργίας που ολοένα διαβρώνεται στα μπετά μιας ανείπωτης ηθικής προσβολής του ανθρώπου, από ασυνείδητους πολιτικούς νάνους, έναντι ενός θεού που διψά για χρήμα και αίμα, ισοπεδώνοντας όλα τ' αναχώματα αξιών, κεκτημένων & δικαιωμάτων. 
Απ' την πλευρά μας η συσσωρευμένη πίκρα, 
ο στραγγαλισμός της ζωής μας και το σπέρμα του φόβου, γειώνονται στο έδαφος της αξιοπρέπειας. 
Σας Θυμίζω αποσπάσματα από το:
" Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους" 
του Νόαμ Τσόμσκι    
 .. Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα ..
.. η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες ..” 

Ας υπάρχει αφύπνιση κι  εγρήγορση για ουσιαστική διαμόρφωση κριτικής σκέψης, ώστε ν' αποτρέψουμε την αιχμαλωσία της νοημοσύνης μας από ανάπηρες συμπεριφορές !
  
by koko 





11/3/13

Οι λέξεις διάφανες υφαίνουν οργή και θυμό 
στην αιθαλομίχλη του πολιτικού τίποτα !





"Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και 
ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του" Θουκυδίδης

Αλίμονο σε αυτούς που δεν αντιστέκονται στην δύναμη της ικεσίας, συμπληρώνω εγώ !


Ας κάνουμε τη σιωπή μας χαμόγελο, την οργή μας δημιουργία και το θυμό μας βόλτα στη γνώση και τη σκέψη. 

by koko


10/3/13

Καλημέρα Ελλάδα, μ' αισιοδοξία κι ελπίδα !
"Κρίνε το βαθμό της επιτυχίας σου από αυτά που έπρεπε
να θυσιάσεις για να το πετύχεις" !


ΤΟ ΘΡΟΪΣΜΑ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ...


by koko





ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ
ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ Τ' ΑΝΕΜΟΥ